Mijn zoon volgt nu een typcursus waarmee hij steeds meer toetsen afplakt, zodat hij uiteindelijk ook echt blind typt. Mij is dat nooit gelukt, ik was te ongeduldig en eigenwijs om me te houden aan de manier waarop je met tien vingers moest typen.

Daarom typ ik altijd met (soms iets meer dan) twee vingers. De linker hand ligt praktisch stil, de rechter doet het meeste werk en vliegt over het toetsenbord. Totaal niet ergonomisch waarschijnlijk, maar hey, volgens een typtestje haal ik netto iets van 65 woorden per minuut. Dus mij hoor je niet klagen. :)

Maar... Notability is niet een app voor het typen. Niet primair in ieder geval. Notability is super in combinatie met een Apple Pencil. Ja, die dure stukken plastic die voor een potlood door moeten gaan.

Wil je iets beter onthouden? Uit onderzoek blijkt dat dat het beste gaat als je de informatie met de hand opschrijft. En ik heb - in ieder geval voor mezelf - het idee dat dat wel klopt. Ik ben bewuster bezig met geschreven tekst. Als ik het typ, blijft het minder hangen.

De manier waarop Notability de digitale inkt op het digitale papier laat vloeien past perfect bij mijn manier van schrijven. Een goede tweede is de app Goodnotes, maar uiteindelijk kom ik toch altijd weer terug bij Notability.